Året 2013 hos Gjølspejderne

Et nyt spejderår er allerede godt i gang. Vi er i alt 67 spejdere og 13 ledere, og vi synes selv, at vi har grund til at være stolte over den fine opbakning. Året har indtil nu – udover de ugentlige spejdermøder og deltagelse i gudstjenester i kirken – budt på den årlige generalforsamling, hvor spejdere, forældre og søskende – i alt godt 100 mennesker – deltog i lasagnespisning, efterfølgende møde og sluttende med musikalsk optræden af spejderne.
De ældste spejdere har netop været på ”24 timer med selvudløser”, hvor det drejer sig om i løbet af et døgn at få 30 fotografier i kassen efter en nærmere defineret opgave – med på alle fotografier skal også være spejdernes telt, f.eks. i Brugsen! Og indimellem er der ”stressopgaver”, som skal afleveres med kort varsel.
Et af årets højdepunkter for spejderne er vores Sct. Hans arrangement, som foregår ved spejderhuset på Vinkelen. Her er der boder, hvor man kan købe pølser med tilbehør, kaffe, sodavand, juice og kage. Vi ved endnu ikke, hvad det endelige udbud for 2013 bliver, men ét er sikkert – det bliver spændende! Udover det kulinariske er der tombola, det muntre køkken, flødebollekanon, fiskedam, snobrødsbagning og karruseller.
Et sådant arrangement er selvfølgelig meget afhængigt af vejret, så vi har allerede lavet en aftale med vejrguderne! Også her er vi glade for opbakningen fra lokalsamfundet – både i form af sponsorater og deltagelse i arrangementet.
Lige inden Sct. Hans tager de mindste spejdere, ulvene, på MUSlejr i Thorup Hede, og i uge 31 tager de resterende spejdere på sommerlejr – i år til Hummelmosen, som ligger på Norddjursland.
Alle glæder sig meget til denne lejr – så meget, at nogle af spejderne har planer om at gå hele vejen derned! Lejren har en dejlig beliggenhed og spændende aktiviteter, bl.a. kanosejlads på ”Colasøen” (gæt selv, hvoraf navnet kommer!) Der er masser af plads, den ligger i gåafstand til Djurs Sommerland – og ikke mindst i gåafstand til stranden, hvor man kan købe nogle fantastiske is, som man absolut kun kan spise én af – hvis man altså når så langt! Så det er helt sikkert en samling meget trætte spejdere, der vender hjem fra Hummelmosen.
Igen i år glæder vi os til at deltage i det årlige julemarked ved havnen, hvor vi stiller vores store jurte op. Vi har deltaget to gange indtil nu og har gjort nogle erfaringer, som betyder, at vi i år vil forsøge at sætte endnu mere fokus på vores tilstedeværelse, så vi kan tiltrække endnu flere interesserede. Vi regner med også i år at sælge nykogte klejner, som kan tages med hjem til eftermiddagskaffen eller nydes på stedet til en kop kaffe eller te. Succesen afhænger naturligvis meget af vejret, og vi har virkelig godt vejr til gode til julemarkedet, da de to foregående år bød på henholdsvis tæt tåge og silende regn! Så her håber vi også på vejrgudernes velvillighed!
November er en travl tid for spejderne, og allerede weekenden efter julemarkedet tager vi på vores traditionsrige juleweekend på Storskovlejren, hvor så godt som samtlige spejdere – store som små – deltager. Ulvene er med fra lørdag til søndag, og de større spejdere deltager fra fredag til søndag. Her bliver der julet, vi forventer besøg af julemanden, der er natløb, og det er et arrangement, som alle ser frem til med glæde og forventning.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: